Povratak na - Informiraj se

Aluminijska ograda – izdržljiva estetska, bez posebnog održavanja

Aluminijske ograde održivi su izbor za vaš dom ili poslovni prostor. Saznajte o prednostima aluminija u usporedbi s drugim materijalima za ograde.
Aluminijska ograda možda nije prva stvar koja nam padne na pamet kada pomislimo na sustav ograde, ali prednosti koje donosi čine je jednim od boljih izbora. Aluminij ima puno povoljnija svojstva od čelika, drva i umjetnih materijala.

Trajnost, izgled i jednostavna montaža

Među glavnim prednostima ovog laganog i svestranog materijala je njegova trajnost, odnosno iznimno dug vijek trajanja bez posebnog održavanja. Aluminij tretiran postupkom eloksiranja ili bojanja otporan je na vremenske uvjete i druge čimbenike okoliša. Za razliku od običnog čelika, ne treba ga bojati svakih nekoliko godina i ne hrđa.

Aluminij ili nehrđajući čelik?

Ali kakav je u usporedbi s nehrđajućim čelikom? Potonji je čest izbor za ograde jer ne hrđa i ne zahtijeva bojanje. Ipak, ne treba zanemariti njegove nedostatke poput težine, nemogućnosti odabira različitih boja i visoke cijene.

Aluminijske balkonske ograde ovdje se pokazuju kao fleksibilnije. Bojanjem u jednu od boja po RAL ljestvici postižemo savršeni sklad boja s ostalim elementima objekta kao što su fasadni elementi, prozori, oluci, limene bordure i sl.

Zbog svoje male težine mogu se ugraditi i tamo gdje izvorno nije bilo predviđeno veće statičko opterećenje, odnosno ne zahtijevaju dodatna ojačanja niti posebno čvrsto sidrenje.

Aluminijska ograda ne zahtijeva posebno održavanje

Aluminijske ograde korisnicima štede vrijeme i troškove održavanja. Na drvo i (obični) čelik potrebno je svakih nekoliko godina nanijeti zaštitni premaz, a aluminijsku ogradu samo povremeno očistiti mokrom krpom ili visokotlačnim čistačem.

Zajedno s dugim vijekom trajanja, koji se mjeri u nekoliko desetljeća, to znači dugoročnu uštedu.

Prirodni materijal koji se može reciklirati

Za razliku od ograda od umjetnih materijala, aluminij je prirodan materijal, a ujedno i jedan od rijetkih koji se može u potpunosti reciklirati. Aluminijska ograda stoga je i održivi, ​​zeleni izbor, što je u današnje vrijeme izuzetno važan podatak.

Bezvremenski elegantan izgled

Moderna arhitektura favorizira jednostavne linije i bezvremensku eleganciju, predstavljajući stil u kojem se još jednom dokazuju funkcionalne i estetske prednosti aluminija. Potonji se stoga smatra sofisticiranim izborom koji savršeno odgovara arhitektonskim trendovima modernog doba.

Cijena aluminijske ograde

Uzmemo li u obzir već spomenutu izdržljivost odnosno dugotrajnost te činjenicu da aluminij ne zahtijeva održavanje, aluminijska ograda je – unatoč nešto većoj početnoj investiciji – dugoročno isplativ izbor, usporediv s inox ogradom .

Podijeli ovu objavu

Povratak na - Informiraj se