Povratak na - Informiraj se

Panel ograde – karakteristike, montaža, kupnja

Panel ograde imaju dug vijek trajanja. Montaža im je brza i jednostavna, a ujedno su i cjenovno pristupačne.

Panelne ograde najčešći su izbor za ograđivanje prostora u privatnoj, poslovnoj i javnoj uporabi. Koriste se za ograđivanje parcela, dvorišta, vrtova, parkova, sportske infrastrukture, dječjih igrališta, parkirališta, skladišnih prostora, okoline industrijskih i poslovnih zgrada, kao i za osiguranje drugih površina i objekata.

Ključne karakteristike panel ograda

Odabir prave ograde nije uvijek jednostavan. Ovisi o namjeni ograde, konfiguraciji terena, željenom izgledu, očekivanom vijeku trajanja i na kraju, ali ne manje važno, budžetu. U nastavku ćemo se usredotočiti na neke od ključnih značajki panelnih ograda koje su ih učinile toliko popularnima.

Jednostavan raspored

Panel ograde spadaju među najjednostavnije u pogledu montaže. Nosivi stupovi se ušarafljuju u betonski temelj na odgovarajućem međusobnom razmaku, ubetoniraju u rupu ili zabijaju u zemlju, a zatim se između njih pričvršćuju panelne mreže. I ograda je postavljena.

Dug vijek trajanja

Antikorozivna zaštita stupova i panela mreže osigurava dug vijek trajanja takve ograde. Stupovi i rešetka pocinčani i bojani u standardnim RAL nijansama.

Nema potrebe za održavanjem

Panel ograda ne zahtijeva posebno održavanje niti bojanje – po potrebi samo povremeno čišćenje mlazom vode i uklanjanje raslinja poput puzavica ili penjačica. Dodatna prednost je što se u slučaju oštećenja jednostavno može zamijeniti samo oštećeni dio ili segment ograde između dva stupa.

Učinkovito uskraćivanje prolaza

Ograde više od 1,5 metara učinkovito sprječavaju prolaz ljudima i životinjama. Zbog mrežaste strukture praktički ne ometaju pogled i prolaz svjetla pa su idealni za ograđivanje prostora gdje želimo sačuvati što nesmetan pogled i sunčevu svjetlost.

Na mjestima gdje postoji potreba za privatnošću ili zasjenjivanjem, između okomitih prečki panela mogu se ugraditi namjenske trake od otpornog umjetnog materijala u boji ograde, koje također stvaraju zanimljiv estetski efekt.

Iskoristite sve prednosti sustava

Kada govorimo o panel ogradama, zapravo mislimo na cijeli ogradni sustav. Tu spadaju i klizna ili krilna vrata za prolaz vozila i ogradna vrata za prolaz ljudi. Prednost cjelovitih ogradnih sustava je međusobna kompatibilnost svih elemenata, laka montaža i ujednačen izgled.

Stoga Vam savjetujemo da cijeli ogradni sustav sastavite od elemenata istog proizvođača jer na taj način osiguravate savršenu usklađenost i najjednostavniju montažu.

Kupnja panel ograde

Panel ogradu najbolje je kupiti kod specijaliziranog trgovca ogradnim sustavima. To će vas savjetovati pri odabiru optimalnog rješenja za vaše potrebe i ponuditi pouzdanu podršku nakon prodaje.

Također je važno znati da iako panel ograde izgledaju vrlo slično, među njima može postojati velika razlika u kvaliteti. Oni najjeftiniji mogu imati upitnu antikorozivnu zaštitu, a osim toga jeftine proizvode karakterizira i niža točnost izrade. Ovo posljednje dolazi do izražaja tijekom montaže, kada može doći do odstupanja u dimenzijama ili čak do savijanja ili “zatezanja” ploča.

Obratite se stručnjacima

Za više informacija o panel ogradama, savjete o izboru i izvedbi, cijenama i informativnim ponudama obratite se našim stručnjacima na besplatni telefon +385 99 438 7757 ili nam pišite na info@dvorisne-ograde.com.

Podijeli ovu objavu

Povratak na - Informiraj se